maanantai 19. maaliskuuta 2012

Ikean suunnitteluohjelmat

Tein ensimmäisen keittiösuunnitelman Ikean Home Plannerilla noin vuosi sitten. Silloin suunnitelmat olivat aivan alussa ja keittiökin oli tulossa peräkammariin (meidän uuteen makuuhuoneeseen). "Peräkammari-keittiöstä" kerettiin pyytämään ilmaiset suunnitelmat ja tarjoukset myös paikallisilta ammattilaisilta. Sittemmin ei ammattilaisten suunnitelmia kehdattu enää pyytää, kun ostettiin kaapit jne..

Vanha suunnitelma
Paperille keittiösuunnitelmia kerettiin piirtää yli kymmenen, ennen kuin sopiva löytyi. Suunnitelmia tuli tehtyä myös Home Plannerilla muutamia, mutta aina ne hylättiin ja poistettiin. Toki myös viimeisintä suunnitelmaa rupesin hahmottelemaan Home Plannerilla ja nyt voisin vihdoin sanoa sen olevan valmis! Eihän se täydellinen ole vieläkään, mutta saa luvan kelvata. Kyllä noista kuvista kuitenkin pääpiirteet ymmärtää ja saa jonkun näköisen käsityksen meidän keittiöstä.

Tämä kuva kuvattu kodinhoitohuoneen oven vierestä.

Ja tämä kuva eteisen oven ja keittiön ikkunan välistä.


Kodinkoneistahan tosiaan tulee rosterisia, lisäksi lavuaari tulee olemaan ruostumatonta terästä. Liesituuletin on vielä hiukan hakusessa, mutta niistä taidan tehdä erillisen postauksen jahka jaksan ja kerkeän. Tällä hetkellä kuitenkin tuo Ikean oma NUTID HF274 on ainakin minun mieleeni.

Käytiin miehen kanssa viime perjantaina Tampereen Ikeassa (siellä tuohon ihanaan liesituulettimeenkin törmättiin) ja tajuttiin, että kohta pitäisi kai alkaa miettiä makuuhuoneeseen vaatekaappijärjestelyjä. Katseltiin Ikeassa PAX-järjestelmää ja päätettiin yksimielisesti, että siitä meille vaatekaappi. Kaiken kruunasi varmasti ihanat PAX-Tonnes liukuovet valkoisine laseineen ja harmaine oksakuvioineen!
(Pakko myöntää, että mietittiin myös esim. Sovellan ja Elfan ratkaisuja, mutta ne tulisivat huomattavasti kalliimmiksi, kuin Ikean PAX.)

Eilen tein sitten Ikean sivuilla suunnitelman myös tulevasta vaatekaapista. Leveyttä kaapille tulee hurjat 3m., korkeutta 2,36m. ja syvyyttä 58cm. Toivottavasti vaatteet mahtuu! ;D

Puolet kaapista miehen ja puolet mun vaatteille.
Ainoa harmillinen asia tällä hetkellä on, ettei missään Suomen Ikeassa ole saatavilla noita ihania Tonnes-liukuovia. Toisaalta vaatekaapilla ei vielä ole mikään kiire, joten jaksetaan odotellakin. Toivottavasti mies soittaisi tällä viikolla Ikeaan ja kysyisi kauanko ovien tilaaminen kestää. :)

Tästä pääsee Ikean Home Planner 3D-keittiösuunnitteluohjelmaan.
Tästä pääsee Ikean PAX-järjestelmän suunnitteluohjelmaan.

ps. Kuvan saa isommaksi klikkaamalla kuvaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti