sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Liiteri

Mies pyysi tekemään postauksen uudesta (vielä vaiheessa olevasta) puuliiteristä. Ennen kuin tuo uusi liiteri saadaan valmiiksi, on puut säilytettävä vanhassa aitan takaosassa olevassa pienenpienessä liiterissä ulkona pressujen alla ja tietysti kellarissa.

Mies rakentaa uuden liiterin isänsä kanssa vanhan aittarakennuksen jatkeeksi. Liiteristä tulee samalla myös näkö- ja tuulisuojaa pihalle.
Liiteri on n. 80m²:n kokoinen. Sen keskelle tulee väliseinä, jonka tarkoituksena on jakaa märät ja kuivat puut. Eli toisella puolella odottaa märät puut kuivumistaan, kun toisella puolella on jo kuivat puut käyttövalmiina poltettaviksi. Liiteriin pitäisi mahtua vähintään kahden vuoden puut, mutta pinoamalla sinne saisi kuulemma mahtumaan jopa kymmenen vuoden puut! Puiden tekemistä suoraan liiteriin helpottaa päätyyn tulevat isot liukuovet, joten traktorikin mahtuu sisälle saakka.
Liiteri rakennetaan lähes kokonaan rakennustyömaalta kerätystä purkutavarasta, ainoastaan kattopellit on ostettu uusina.

Tässä kuvia rakennusvaiheista

Kuva viime kesältä, kun liiteri oli vasta suunnitteluvaiheessa
Kaivuri kävi tekemässä pohjatyöt
Pohjan rakentamista
Rungon pystytystä
Rungon pystytystä

Kattotuolit paikallaan
Kattotuolit paikallaan
Kattopellit paikallaan











Pakkastahan noina talven rakennuspäivinä oli parhaimmillaan se rapsakka -32°C, joten neuvojia ei paljoa näkynyt. ;) Enää liiteristä puuttuu lattian ja seinien teko, ja niitä ruvetaan tekemään heti, kun saadaan sahalta lisää puutavaraa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti