torstai 8. maaliskuuta 2012

Kodinkoneista haaveilua

Kun nyt keittiö alkaa kerta olemaan jo jonkunlaisella mallillaan, on aika aloittaa jo kodinkone-suunnittelu. Aluksi ajateltiin, että integroidut kodinkoneet olisivat ulkonäöllisesti hyvät. Mutta koska keittiön kaapistot ostettiin käytettyinä, ei kodinkoneiden integroiminen olisi enää onnistunut puuttuvien ovien takia.
Niimpä päätettiin, että kaikki koneet tulee olemaan ruostumattoman teräksen värisiä. Vähän jotain karskimpaa tuohon muuten niin hentoiseen keittiöön.

Pienen selailun jälkeen ollaan tultu siihen lopputulokseen (ainakin tällä hetkellä), että Samsungilta löytyisi sopivia koneita meidän keittiöömme. Ainoastaan astianpesukone tulisi esim. Siemensiltä.


Samsungin koneet on ehkä vähän prameilua, mutta ollaan sitä mieltä, että koneisiin satsaaminen samantien on parempi, kuin että jouduttaisiin uusimaan koneita heti muutaman vuoden sisällä.
Kaksoisuuni olisi ylikätevä, kun talossa asuu sähköpihi mies ja toisinaan leipomiseen hurahtava akka. Lisätietoa tuplauunista löytyy täältä.
Induktioliesi on ollut ehdoton alusta asti. Varsinkin, kun joskus tulevaisuudessa on lapsia ja itsekin sähellän usein lieden kanssa, induktioliesi estää palovammoja ja siihen saa mukavia toimintoja helpottamaan ruuan laittamista. Lisätietoja induktioliedestä löytyy täältä.
Jääpakastinkaapin kanssa piti pähkäillä hieman enemmän. Keittiössä ei ole tilaa normaalikokoiselle jääkaappi-pakastin yhdistelmälle, joten vaihtoehtoina oli joko normaalia leveämpi jääkaappi (tässä tapauksessa pakastin siirrettäisiin kokonaisuudessaan kodinhoitohuoneen puolelle) tai tämän tapainen jääpakastinkaappi, johon ollaankin näillä näkymin taipumassa. Mielestäni mm. jääpalakone on meille aika turha ominaisuus, mutta tässä Samsungin jääpakastinkaapissa olisi hieman normaalia enemmän sisätilaa ohuiden seiniensä ansiosta (lisäksi positiivista on kuulemma myös mm. energiakulutus, mutta niistä en itse ymmärrä mitään). Lisätietoa jääpakastinkaapista löytyy täältä.
Astianpesukone on tosiaan tässä suunnitelmassa Siemensin, mutta siihen ei olla vielä keretty perehtymään sen ihmeemmin. Samsungilta ei löydetty kuin yksi kone, ja sekin taisi olla integroitavuuden lisäksi väriltään musta. Mutta tuo Siemensin koneen tekniset tiedot vaikuttavat ihan päteviltä ja simppeleiltä. Lisätietoa astianpesukoneesta löytyy täältä.

Käytiin tänään kyselemässä Teknisiltä kodinkoneista. Saatiin tietoa vähän vaikka minkä merkkisistä koneista. Myyjä kertoi rehellisesti (toisin kuin eräässä toisessa elektroniikkaliikkeessä) mielipiteensä jokaisen hyvistä ja huonoista puolista ja vaikutti muutenkin niin osaavalta ja asioihin perehtyneeltä, että jäi hyvä fiilis. Vaaaaikkakin Samsungin koneita ei ollut saatavilla ollenkaan ja myyjä oli sitä mieltä, että esim. tuplauuni ja jääpakastinkaapin jääpalakone on ihan humpuukkia ja turhia juttuja. :D
Tarjouksia ei kuitenkaan vielä ole pyydetty mistään liikkeestä. Ostetaan keittiön koneiden lisäksi myös ainakin kaksi pyykinpesukonetta ja televisio, joten niihin pitää vielä perehtyä ennen tarjousten tekoa.

2 kommenttia:

  1. Bosch on kans hyvä merkki ja kestävä. Kannattaa kysellä ja sillä on välillä hyviä pakettitarjouksia keittiökoneista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Pitääpä tutustua tuohonkin merkkiin :)

      Poista