tiistai 6. maaliskuuta 2012

Varastosta makuhuoneen kautta keittiöön

Muutettiin meidän omaan kotiin helmikuussa 2011. Talohan on siis miehen sukutila, 1930-luvun alussa rakennettu raihnainen hirsitalo. Talolle ei ole tehty yli kymmeneen vuoteen mitään (silloinkin "remontin" kohteena oli osa talon ikkunoista) ja kauniisti sanottuna taloa kuvaakin kaksi sanaa; ränsistynyt läävä. :-)

Vieläkään talossa ei ole tapahtunut mitään suuria muutoksia. Niinsanottu etukammari (bannerin kuvassa etuoven oikean puoleinen ikkuna ulkoapäin katsottuna) on kuitenkin muuttanut muotoaan jonkun verran vuoden kuluessa. Blogin ensimmäisessä postauksessa pureudunkin lähinnä kuvien avulla etukammarin muutoksiin.

Helmikuussa '11 etukammari toimi lähinnä varastona.

Maaliskuussa '11 etukammari oli edelleen varasto, joskin vähän siistimpi sellainen.

Kesäkuussa '11 etukammari muuttui makuuhuoneeksi.
Nukuttiin siis alkuvuosi olohuoneessa, koska kammarit olivat talvella tosi kylmiä.
 
Syksyn tullen sänky siirrettiin taas olohuoneeseen ja etukammarista päästiin tekemään vihdoin uutta keittiötä.
Tällä hetkellä etukammari näyttää siis lähinnä tältä.




Etukammarista on siis hyvää vauhtia tulossa uusi keittiömme. Uuden keittiön 10 vuotta vanhat kaapit ostettiin sukulaiselta, joka teki omaan keittiöönsä remontin. Kaappien ovet (tod.näk.) maalataan valkeaksi. Lasiovien vieressä olevasta ikkunasta tehdään ovi laajennukseen. Laajennus onkin isoin työ tässä talossa. Sinne tulee kodinhoitohuone, vessa, kylpyhuone ja sauna (sekä laajennuksen kellariin miehen oma kodinhoitohuone ja yläkertaan makuuhuone).

4 kommenttia:

  1. miehen oma kodinhoitohuone:-)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarvii työvaatteille oman säilytyspaikan, pesukoneen ja kuivaustilan, joten onneks on mahdollista tehdä ihan oma kodinhoitohuone siihen tarkoitukseen. :)

      Poista