sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Kodinkoneet

Eilen oltiin Kuopiossa messuilla miehen ja miehen kaverin (joka toimii meidän timpurina) kanssa. Messuilta jäi kuin jäikin jotain kotiin viemistä, muutakin siis kuin vain esitteitä ja yhteystietoja. Käytiin hakemassa tarjoukset Expertin ja Gigantin kodinkoneista. Pitkän pähkäilyn ja mielipidekyselyn jälkeen päädyttiin Expertin tarjoukseen. Vaikkakin Gigantin tarjous kaupanpäällisineen olisikin ollut halvempi ja laitteissa olisi ollut enemmän ominaisuuksia. Expertin tarjous sisälsi kuitenkin AEG:n koneita, jotka ainakin kuuleman mukaan ovat Mielen jälkeen parhausjärjestyksessä toisena.

Tilaukseen pistettiin kylmiöpakastin, pakastinkaappi, kalusteuuni, induktiotaso, astianpesukone, pyykinpesukone ja kuivausrumpu. Expertin sopimukseen kuuluu, ettei tilaus ole kiveen hakattu ennen kuin niin sovitaan. Saadaan siis vaihtaa vielä koneita ja toimituspäivää, jos nähdään se tarpeelliseksi.
Eilen tilaukseen kirjattiin kuitenkin nämä kodinkoneet (kuvatekstistä klikkaamalla lisätietoa koneista):

Festivo 75CF -kylmiöpakastin

Siemens GS34DN11 -pakastinkaappi

AEG BP5004021M -kalusteuuni

AEG HK654200FB -induktiotaso

AEG F77011M0P -astianpesukone

AEG L75680FL -pyykinpesukone

AEG T76480AH -kuivausrumpu



Jääkaappi on sellainen, jota pitää vielä miettiä. "Joudutaan" (Festivosta haaveiltiin jo viime vuoden messuilla) ottamaan Festivon 75cm leveä kaappi joka tapauksessa, koska jää-/ pakastinkaapille varattu tila hupeni sen verran kapeaksi keittiötä suunniteltaessa. Mietittiin myös esim. Samsungin Side-By-Side jää-/ pakastinkaappia, mutta sellainen 90cm leveä kaappikin on liian leveä meidän keittiöön. Pakastin sijoitetaan siis kodinhoitohuoneeseen, johon on suora yhteys keittiöstä. Ei koeta lainkaan hankalaksi hakea kodinhoitohuoneesta pakastintuotteita, kun pakastimelle on parin metrin matka.
Tuohon tilaukseen laitettiin nyt siis Festivon 75CF -malli, jossa kahdesta laatikosta ylimmäisenä on pakastinlokero. Mutta mietinnässä on, vaihdetaanko se Festivon 75C -malliin, jossa pakastinlokeroa ei ole ollenkaan.
Anyway koko kodinkone-paketin pitäisi olla kaikinpuolin hyvä, toimiva, käytännöllinen ja (messuhinnoiltaan) edullinen.
Nyt vain odotellaan, että koneet tuodaan kotiin. Toimituspäivä näillä näkymin on kesäkuun puolivälissä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti